10 Tips när du skall köpa en riktig korsett
När du väl har tagit steget att köpa en riktig korsett finns det tyvärr ett antal fallgropar som du skall ta dig förbi om du skall köpa din korsett på nätet. Jag tror att du redan har tittat runt på internetbutiker och auktionssidor och då känner igen det scenario att det erbjuds korsetter från 100 – 300kr och det utlovas att de kan reducera ditt midjemått rejält. detta är till 99% ren humbug då det i dessa fall skickas korsetter tillverkade av tunn billig polyester med stödskenor av vek nylon eller annan plast, det kan dock finnas alternativ med skenor av metall men dessa är tyvärr så tunna att alternativet med plast oftast är bättre.
Tänk på att om det ser ut att vara för bra för att vara sant – DÅ ÄR DET INTE SANT.
Det du allra helst skall göra om du är van korsettbärare och har råd är att skräddarsy en tight lace korsett då får du en korsett som passar dig perfekt men räkna med ett pris på 5000 – 10000kr eftersom det tar mellan 20-40 timmar att skräddarsy en korsett för midjereduktion.
Det finns alternativ för den som vill prova på att reducera sin midja utan att lägga ned alldeles för mycket pengar och det är att köpa en riktig korsett för midjeträning som i stort sett är sydd efter de vanliga mallarna för korsetter men är utrustade med flera lager tyg en blandning av metallspiralfjädrar och stålskenor allt är sytt med tätare stygn samt starkare tråd, dessa korsetter finns i prisnivå 500 – 1500kr hos oss på korsetten.se
Det är i detaljerna du kan avgöra om korsetten är av god kvalité och de skall vi försöka att hjälpa dig med i punkterna nedan.
1. Flera foton av korsetten. Detta är viktigt om det är från en okänd säljare eller auktion du skall handla. Det är alltid bra att kunna se varan från olika vyer för att du skall kunna avgöra om det är en bra produkt som faller dig i smaken sedan kan det vara bra om bilderna är någorlunda skarpa så att du kan se diverse detaljer som kan hjälpa dig med köpet.
2. Fotografier på korsettens form. Foto på en korsett bör framhäva dess former om man väljer att ta produktfoton på en korsett liggande på ett bord eller hängande på en galge så ser du inte hur den ser ut då den formats efter en midja. Många tycker att det är fel att visa korsetter på skyltdockor men vi anser att det är betydligt bättre än att enbart hänga upp dem för åskådning då man iallafall får en bättre bild av korsettens konstruktion, dock är ett foto på en riktig modell att föredra då det blir mer naturligt med formerna.
3. Tyg av hög kvalité. När man skall köpa en korsett för midjeträning är valet av tyg oerhört viktigt för det skall både vara hållbart och sträcka ut fint mellan metallskenorna och då är det bra med flera lager tyg för då blir det en synergieffekt mellan dessa tyger och de hjälps åt släta ut din kontur för inte vill du att det skall vara skrynkligt eller bukta ut för mycket.
4 Detaljerade beskrivningar. Det är viktigt med detaljerade beskrivningar för korsetter avsedda för midjereduktion för det är här som du kan hitta om det rör sig om en bluff eller ej, det bör specificeras hur många skenor ,vilket material det är i skenorna, antal tyglager mm.
5. Stålplanchett. Stängning av korsett avsedd för midjeträning bör helst vara av den klassiska modellen som heter planchett, detta är för att det blir en oerhörd kraft vid åtsnörning och hook & eye eller dragkedjor klarar oftast ej detta, skall dock tillägga att det finns vissa dragkedjor som klarar dessa krafter men då måste man ha snört upp korsetten till 100% innan dragkedjan öppnas eller stängs för annars går den sönder.
6. Stålskenor. Stålskenor är ett absolut måste när man kommer till tightlace och midjeträning, det finns olika alternativ och det bästa är när man blandar vanliga klassiska stålskenor med stålspiralfjädrar för då kan man åstadkomma en viss komfort och stil även fast man snör mycket hårt. Plastskenor är helt oacceptabelt för denna typ av korsett de fungerar till underklädeskorsetter som bustier samt till den typ av korsett man har som topp när man går på club.
7. Beskrivning bör ange antal och typ av stålskenor. I beskrivningen bör anges antal samt typ av stålskenor och i en korsett bör det finnas minst 18 stålskenor av hög kvalité för att kunna stadga upp din midja på ett vackert sätt. Antal skenor i detta fall kan variera beroende på konstruktion men det antal vi angett är ett minimum för en riktig korsett för att träna midjan.
8. Stålskenor bör finnas på båda sidor om öljetterna. Vid snörningen på baksidan av korsetten finns det öljetter som korsettsnöret löper genom det bör vara så att på en korsett för midjeträning skall det finnas stålskenor tätt liggande intill på båda sidor om öljetterna så i bak skall det finnas 4 stålskenor i tät anslutning till snörningen och detta gäller korsetter av tight lace typ för träning av midjan för övriga korsetter med stålskenor avsedda för åtsnörning på 5-10cm räcker det med en stålskena på vardera sida dvs. totalt 2st vid snörningen.
9. Midjeband. Ett midjeband kan vara insytt mellan tyglagren eller så kan det vara synligt, detta band hjälper till att hålla ihop korsetten vid de extrema förhållanden som kan uppstå vid sömmarna som är mellan panelerna.
10. Foder av bomull. Ett foder av 100% bomull är skönt mot huden och hjälper till att den kan andas samtidigt som det ger stadga åt korsetten så den inte töjer sig i yttertyget som mer är till för design än stadga och hållbarhet.